Връщане и замяна

ОТКАЗ ОТ ДОГОВОРА. РЕКЛАМАЦИЯ

Потребителят има право на рекламация или връщане на закупена от електронния магазин стока в рамките на:

За България – 14  дни

За чужбина – 30 дни от получаване на стоката.

При отказ от договора потребителят е длъжен да върне закупената стока в ненарушен търговски вид и със запазен етикет. Продуктът трябва да бъде в състоянието, в което е бил доставен (в оригиналната опаковка с прикачени всички етикети). Дрехата в никакъв случай не трябва да бъде носена, да не е подлежала на обработка с препарати и да е чиста и без миризми.

При отказ от договора, ако потребителят е заплатил продукта, му се възстановява изцяло платената сума по посочена банкова сметка в срок до 30 /тридесет/ дни от упражняването по имейл на правото на отказ от договора, при условие, че потребителя върне получения продукт. Суми не се възстановяват, докато потребителят не върне продукта. Ако продукта не бъде върнат в срока по изречение първо, отказът от договора не произвежда действие.

Когато плащането на стоката е осъществено с банкова карта, възстановяването на платената сума се извършва само и единствено чрез сторнираща картова операция по същата картова сметка.

Рекламация се прави, когато закупената стока не съответства на договореното между страните по договора за продажба. Несъответствието в договореното между страните може да се изразява в:

·         производствени дефекти на стоката;

·         констатирани липси на части от стоката;

·         несъответствие с обявения размер;

·         повреда на стоката при транспортирането.

Моля да ни информирате предварително на тел: 0885840905 или на sales@boutiquecocoon.com за намерението си за връщане на продукт.

При рекламация потребителят може да избере замяна на конкретния артикул за същия, без дефекти или в друг размер или цвят или връщане на стоката срещу възстановяване на платената цена. Консултант на електронния магазин може да предложи замяната на артикула със съвсем друг артикул при изравняване на цените – или потребителят доплаща, ако новия артикул е по-скъп, или се предлагат два артикула за същата цена, или на потребителя се възстановява разликата между заменения и новия артикул, ако цената на новия артикул е по-ниска от платената от потребителя цена.

Връщането на стоката при рекламация, в случаите извън фабричен дефект или повреди при транспорта, се осъществява при следните условия:

·         Запазен добър търговски вид (стоката не е скъсана, надраскана, носена, прана, гладена).

·         Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба.

·         Запазена оригинална опаковка и етикет

Връщането на стока, било при отказ от договора, било при рекламация, може да се направи по начина и на адресa посочени върху стоковата разписка, с която Потребителят е получил поръчката.

При замяна на стоки транспортните разходи са за сметка на потребителя и в двете посоки, освен ако замяната се е наложила по вина на електронния магазин или на продавача.

ВРЪЩАНЕ ЧРЕЗ ПОЩЕНСКИ УСЛУГИ

Просто опаковайте продуктите, които връщате в оригиналната опаковка или друга подходяща. Напишете своето име и адрес на опаковката – след това го затворете. Запомнете, че трябва да изпратите продукта/ите, в рамките на нашия 14-дневен период и че е важно да имате разписка с номер на пратката и дата на пощенското клеймо. Това е доказателство, че сте върнали продукта. Той също така съдържа уникален референтен номер, който можете да използвате, ако имате запитвания. Моля, не изпращайте плащания с върнатия продукт/и. Boutique Cocoon не покрива разходите за пощенски услуги за пратки, освен за връщането на дефектни артикули (само на цената на стандартна пощенска услуга ще бъде възстановена, когато е приложимо).

Важно да се помни – ако връщате продукт/и платени с Вашата кредитна или дебитна карта, ние ще направим връщане на сумата с превод директно на картовата ви сметка, от която е получено плащането.

Моля, не забравяйте, че ако нямате разписка от пощенска пратка няма да можем да възстановим сумата, ако пратката изчезне.

За пратки в страната (България) можете да използвате и куриерските услуги Ekont или Спиди, като заявите посещение от куриер на телефон: 080018001  на цената на един градски разговор.

Всички пратки трябва да бъдат адресирани до:

Калояновско Шосе 16, ет.6
Стара Загора 6000
България